Mindekirken søker nå:

PREST - 100 % stilling

Mindekirken i Minneapolis, Minnesota

Mindekirken, en luthersk menighet med rundt 400 medlemmer i Minneapolis, Minnesota, søker etter en prest fra Norge for å lede menigheten. Mindekirken, som ble stiftet i 1922, underviser og forkynner den kristne tro gjennom norsk språk og kultur. Mindekirken viderefører liturgien, salmene og musikken fra Den Norske Kirke, til neste generasjon. Over sommeren 2017 har vi tatt i bruk en engelsk versjon av den norske liturgien for den engelske gudstjenesten. For den norske gudstjenesten har vi i alle år brukt den norske liturgien. Mange av de 840.000 menneskene av norsk avstamming som bor i Minnesota, viser interesse i å lære om sin norske arv.

Mindekirken ligger i nœrheten av sentrum i Minneapolis, og er hjemmet for Mindekirken Language and Culture Program, en norsk språk og kultur skole med over 100 elever hvert semester (en av de største norsk språk programmene i Nord Amerika) www.mnlcp.org. Mindekirken har også et program hver tirsdag med mat og foredrag for mer enn 130 deltagere hver uke. Hver oktober holder Mindekirken en Leiv Eriksson Festival med gudstjenete og konserter - www.leifmn.org. Mindekirken har også Norway House som nœrmeste nabo www.norwayhouse.org.

ARBEIDSOPPGAVER:

• Gudstjenester og kirkelige handlinger
  • Utarbeide preken på bade engelsk og norsk hver søndag
  • Sjelesorg og samtaler
  • Sykebesøk
  • Møte månedlig med kirkerådets veiledende komite som en deltagende medlem
  • Møte månedlig med kirkerådet som deltagende medlem
  • Gi veiledning som nødvendig til diverse komiteer og andre aktiviteter i kirken

KVALIFIKASJONER:

• Ordinert prest i Den Norske Kirke
  • Flytende tale og skriftelig på både engelsk og norsk
  • Godkjent av ELCA (Evangelical Lutheran Church of America www.elca.org)
  • Erfaring som prest

PERSONLIGE EGENSKAPER:

• Gode relasjonelle evner
  • Evne til å skape inspirasjon og motivasjon hos andre
  • Ha stor grad av selvstendighet i arbeidet
  • Vœre fl eksibel i en omskiftelig hverdag
  • Gode lederegenskaper
  • Vilje og evne til samarbeid
  • Gode kommunikasjonsevner, både muntlig og skriftlig

VI KAN TILBY:

• Lønn etter avtale
  • Lederveiledning og regelmessige møtepunkter med andre ledere i ELCA
  • Regelmessig støtte fra ledere i menigheten
  • En variert og utviklende arbeids hverdag i en stor og spennende region
  • Mulighet til å være med å forme Mindekirkens framtidige arbeid

Minneapolis kan tilby en grønn opplevelse for de som bor her, og har blitt utnevnt som byen med det beste park systemet i hele USA.. Minnesota er hjemmebane for fl ere profesjonelle sportslag, blant dem, Vikings (Amerikansk fotball), Timberwolves (basketball), Lynx (basketball), United (fotball), Wild (is-hockey), og Twins (baseball). Mall of America, det største handlesenteret i USA, ligger i Bloomington, bare noen få kilometer fra kirken. Minneapolis tilbyr også et livlig kunst, musikk og teater liv – vi kan vise spesielt til Guthrie Theater, Walker Art Center, First Avenue og Minneapolis Institute of Art.

En mer detaljert jobb beskrivelse på engelsk finnes på

www.mindekirken.net

Spørsmål om stillingen kan rettes kall komiteen ved Mindekirken på e-post: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Utfylt søknad med CV, vitnemål og referanser sendes til: Kall komiteen ved Mindekirken på e-post: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Eget søknadsskjema lastes ned på www.mindekirken.net Søknadsfrist: 15. november 2017 eller til stillingen er fylt.

Tiltredelse: Etter avtale

Join Us